Termeni și Condiții

TERMENI GENERALI

Site–ul www.echiloti.ro este un site aflat in proprietatea exclusiva a societatii MIRAD GLOBAL SRL in scopul comercializarii produselor prezentate pe site. Folosirea, incluzand vizitarea si cumpararea produselor de pe site-ul www.echiloti.ro implica acordul dvs. tacit cu termenii si conditiile ce urmeaza. Acordul de utilizare si comanda produc efecte juridice intre dumneavoastra si MIRAD GLOBAL SRL. Acceptarea se considera tacita si fara rezerve.

Partenerul comercial al clientului persoana fizica sau juridica este MIRAD GLOBAL SRL care are in proprietate, vinde catre clientul persoana fizica sau juridica produsele prezentate pe site si incaseaza de la acesta contravaloarea acestora. MIRAD GLOBAL SRL furnizeaza bunurile si serviciile care sunt subiectul termenilor si conditiilor de mai jos. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului se recomanda citirea cu atentie a acestor termeni si conditii.

MIRAD GLOBAL SRL isi rezerva dreptul de a actualiza prezentii termeni si conditii fara o notificare prealabila a persoanelor care utilizeaza acest site, modificarile intrand in vigoare de la momentul publicarii lor pe site. Este obligatia Utilizatorilor/Clientilor de a verifica periodic clauzele cuprinse in prezentii termeni si conditii.

MIRAD GLOBAL SRL isi asuma dreptul de a putea opera modificari de continut, structura, forma, asezare, preturi, produse, servicii sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre Utilizatori/Clienti in acest sens. MIRAD GLOBAL SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, up-grade-uri, etc. MIRAD GLOBAL SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.echiloti.ro, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta integral proprietarii site-urilor in cauza.

POLITICA DE VANZARI ONLINE

Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Client. Pentru o experienta de cumparare mai placuta si mai rapida recomandam Utilizatorilor/Clientilor sa isi creeze un cont pe site-ul www.echiloti.ro.

Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul/Clientul va trebui sa accepte prevederile acestui document (Termeni si Conditii).

Pentru motive justificate MIRAD GLOBAL SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Clientului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate si/sau la campanii de marketing precum si dreptul de a anula comenzile deja plasate, in cazul in care considera ca, in baza conduitei sau activitatii utilizatorului / clientului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel MIRAD GLOBAL SRL. Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu este necesara notificarea clientului in acest sens.

Toate preturile aferente produselor precum si tarifele serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA. Preturile produselor nu includ cheltuielile de expeditie. MIRAD GLOBAL SRL isi rezerva dreptul de a modifica preturile si tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a utilizatorului/clientului, insa aceste modificari nu vor afecta drepturile Utilizatorilor/Clientilor care au facut comanda inaintea introducerii acestor modificari.

Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON folosind informatiile furnizate de Utilizator/Client in formularul destinat. MIRAD GLOBAL SRL nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Utilizator/Client pentru factura.

Plata produselor si/sau a serviciilor achizitionate prin intermediul site-ului se poate face online cu card bancar, prin transfer bancar, prin depunere in cont sau ramburs la livrare.

In cazul platilor online, vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Utilizator/Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane bancare, dobanzi sau comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de lei (RON). Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Utilizatorul/Clientul.

Vanzatorul se obliga sa livreze produsele in sistem de curierat door-to-door catre Utilizator/Client, asigurand ambalarea corespunzatoare a produselor si transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrarea produselor si serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

In durata de livrare pot interveni factori care pot produce intarzieri, independent de vointa noastra sau a societatii de curierat cum ar fi: conditii meteorologice nefavorabile, accidente sau blocaje rutiere, etc. Prin plasarea comenzii pe site-ul www.echiloti.ro va asumati luarea la cunostinta si acceptarea conditiilor mai sus prezentate.

Utilizatorul/Clientul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata sumei corespunzatoare totale prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs si/sau un serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs/serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului/ serviciului.

Prin finalizarea comenzii Utilizatorul/Clientul confirma ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

Prin finalizarea comenzii, Utilizatorul/Clientul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze prin orice mijloc disponibil si agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea utilizatorului/clientului.

MIRAD GLOBAL SRL poate refuza o comanda in urma unei notificari prealabile adresate utilizatorului/clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
• esuarea/invalidarea tranzactiei online;
• neacceptarea de catre banca emitenta a cardului clientului/a tranzactiei;
• furnizarea de date incomplete sau incorecte de catre client;
• activitatea utilizatorului/clientului poate produce daune site-ului www.echiloti.ro, societatii MIRAD GLOBAL SRL si/sau partenerilor sai;
• clientul foloseste site-ul intr-un mod neconform uzantelor normale si bunei-credinte sau isi exercita drepturile in scopul de a vatama sau pagubi MIRAD GLOBAL SRL ori intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte;
• livrari consecutiv esuate din culpa utilizatorului/clientului;
• alte motive justificate (de ex. : plasarea si renuntarea nejustificata la mai mult de trei comenzi intr-un interval de 30 zile).

In cazul in care Utilizatorul/Clientul renunta la o comanda cu plata efectuata in avans, prin transfer bancar confirmat, prin depunere in cont sau prin solutia de plata online cu cardul si in care banca emitenta a cardului utilizatorului/clientului a autorizat tranzactia bancara, suma aceasta va fi rambursata de catre MIRAD GLOBAL SRL in maxim 14 zile de la data la care MIRAD GLOBAL SRL a luat la cunostiinta acest fapt.

In cazul in care unele produse comandate de catre Utilizator/Client printr-o comanda efectuata cu plata in avans (prin transfer bancar confirmat, prin depunere in cont sau prin solutia online de plata cu cardul) nu mai sunt disponibile pe stoc din motive independente de MIRAD GLOBAL SRL, acesta va informa clientul/cumparatorul asupra acestui fapt imediat ce cunoaste indisponibilitatea si va dispune rambursarea sumelor achitate in avans in termen de maxim 14 zile de la notificarea clientului.

O comanda plasata poate fi modificata numai la solicitarea utilizatorului/clientului si numai daca aceasta nu a fost inca expediata. Utilizatorul/Clientul va solicita acest lucru in scris, trimitand un e-mail pe adresa vanzari@echiloti.ro mentionand clar solicitarea si numarul comenzii. Pentru produsele care se livreaza la comanda clientului, comanda poate fi modificata in termen de 24 de ore de la plasarea acesteia si numai la solicitarea utilizatorului/clientului.

Expedierea marfurilor se efectuează în termen de 5-7 zile lucratoare din momentul primirii comenzii, cu exceptia situatiei in care la confirmarea comenzii a fost trecut un alt termen de realizare a livrarii.

Marfa este expediata in ordinea in care au fost primite comenzile, pana la epuizarea stocului. În cazul unui numar mare de comenzi, unele articole pot fi expediate separat, într-un termen mai mare, care nu poate depasi totusi 3-4 saptamani de la data primirii comenzii. Costurile de expediere se calculeaza numai o singura data, la livrarea principala a marfii, chiar dacă comanda se va realiza în mai multe randuri. Termenul de realizare a comenzii se poate prelungi din motive care nu depind de MIRAD GLOBAL SRL.

Pentru produsele din sortiment care nu se afla pe stoc si se livreaza doar la comanda clientului, livrarea marfii se va face in termen de 14 zile lucratoare din momentul primirii comenzii, cu exceptia situatiei in care la confirmarea comenzii a fost trecut un alt termen de realizare a livrarii.

Bunurile sunt acceptate atunci cand sunt conforme cu specificatiile mentionate in comanda. In cazul in care Utilizatorul/Clientul descopera ca produsele livrate nu sunt conforme cu specificatiile mentionate in comanda, vanzatorul va aduce la conformitate produsele.

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.echiloti.ro, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale furnizorilor. Produsele sunt noi, în ambalaje originale si provin din surse autorizate de fiecare furnizor in parte.

Proprietatea asupra produselor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea utilizatorului/clientului in locatia indicata in comanda. Prin livrare se întelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier. Deoarece livrarea se realizează numai in sistem de curierat door-to-door, curierul nu este autorizat de catre vanzator să permita utilizatorului/clientului deschiderea coletelor inainte de a semna livrarea, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitării eventualei contravalori a acestora.

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul/Clientul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricareia din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea sau deteriorarea acestora.

POLITICA DE RETUR

Potrivit OUG nr 34/2014, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Produsul returnat si ambalajul trebuie sa fie în aceeasi stare in care a fost livrat, cu etichetele intacte si in ambalajul original.

Returnarea produselor se va face in aceeasi stare in care au fost livrate si pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. Produsele returnate prin coletarie vor fi expediate fara ramburs. MIRAD GLOBAL SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 14 de zile de la data receptionarii returului. Suma inapoiata clientului nu include cheltuielile de transport si ramburs aferente comenzii. Daca cheltuielile de transport au fost incluse initial in costul produselor, acestea vor fi scazute din suma returnata clientului in baza chitantei cu costurile expedierii.

IMPORTANT: CONFORM ART. 16 LIT. E DIN OUG 34/2014, FAC EXCEPTIE DE LA DREPTUL DE RETRAGERE PRODUSE SIGILATE CARE NU POT FI RETURNATE DIN MOTIVE DE PROTECTIE A SANATATII.

ATENTIE! DIN MOTIVE DE IGIENA, PIESELE DE LENJERIE INTIMA (CHILOTI, BOXERI, SLIPI, COSTUME DE BAIE, MAIOURI, TRICOURI, SOSETE SAU CIORAPI) NU POT FI RETURNATE SAU SCHIMBATE.

In cazul in care un produs a fost comandat sau livrat gresit (model, marime sau culoare gresita) sau s-a deteriorat ca urmare a transportului, acesta poate fi returnat doar in ambalajul original sigilat. In aceasta situatie evitati desigilarea ambalajului, deoarece, in caz contrar, returul nu va fi acceptat. Daca produsul livrat nu este cel comandat de catre Utilizator/Client sau s-a deteriorat datorita transportului, atunci taxele de transport aferente returului vor fi suportate de catre MIRAD GLOBAL SRL.

Va rugam sa efectuati verificarea integritatii ambalajului si a produselor imediat ce ati primit si achitat coletul. In cazul constatarii de probleme tehnice, se completeaza in mod obligatoriu un proces verbal pe care vi-l pune la dispozitie agentul de livrare. In lipsa acestui proces verbal de constatare de defecte, orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Returnarea sau schimbarea produselor se poate face numai prin completarea prealabila a formularului de retur/schimb si numai dupa aprobarea cererii de retur/schimb de catre noi. Formularul de retur/schimb completat integral se transmite pe adresa vanzari@echiloti.ro. In termen de maxim 3 zile lucratoare veti fi contactat de un reprezentant MIRAD GLOBAL SRL care va va oferi un raspuns cu privire la returnarea/schimbarea produselor. Retururile facute fara instiintare scrisa prealabila si care nu au primit acceptul nostru, nu vor fi luate in considerare. Retururile expediate cu plata la destinatar nu vor fi acceptate!

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea utilizatorului/clientului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Numele site-ului precum și insemnele grafice sunt marci înregistrate in proprietatea MIRAD GLOBAL SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

Intregul continut al site-ului www.echiloti.ro, incluzand, dar fara a se limita la: texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, este proprietatea MIRAD GLOBAL SRL si/sau a partenerilor sai si/sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusiva a societatii MIRAD GLOBAL SRL si este protejata de Legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al MIRAD GLOBAL SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Toate programele folosite pe acest site sunt proprietatea MIRAD GLOBAL SRL sau a furnizorilor sai de programe si sunt protejate de Legea drepturilor de autor.

RASPUNDERE

MIRAD GLOBAL SRL nu va fi facuta responsabila si nici nu garanteaza in mod expres sau implicit, in nici un fel, pentru functionarea/functionalitatea site-ului www.chiloti.ro, informatiile, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii/Clientii sunt de acord in mod expres ca folosirea site-ului si cumpararea produselor prezentate sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia MIRAD GLOBAL SRL de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

MIRAD GLOBAL SRL nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate, motiv pentru care societatea va avea dreptul de a nu livra partial sau integral o anumita comanda in cazul in care anumite produse nu mai apar in oferta curenta a furnizorului sau nu sunt disponibile din alte motive (lipsa momentana din stoc, epuizarea editiei, etc). Daca plata se face in avans, clientul va avea dreptul de a primi inapoi banii platiti pentru produsul respectiv. In toate cazurile in care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea imediata a sumelor incasate deja de MIRAD GLOBAL SRL, dar nu si alte despagubiri.

Valoarea maxima a obligatiilor societatii MIRAD GLOBAL SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau al livrarii necorespunzatoare a produselor cumparate este valoarea sumelor incasate de MIRAD GLOBAL SRL de la respectivul client.

FRAUDA

Site-ul www.echiloti.ro nu solicita Utilizatorilor/Clientilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

Utilizatorul/Clientul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea datelor sale confidentiale unui tert.

Site-ul www.echiloti.ro isi declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator/Client ar fi/este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele www.echiloti.ro.

Utilizatorul/Clientul va informa www.echiloti.ro asupra unor asemenea tentative, folosind formularul de contact sau prin email la contact@echiloti.ro.

CONFIDENTIALITATE

MIRAD GLOBAL SRL va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care Utilizatorul/Clientul le furnizeaza. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document si in Politica de confidentialitate.

Informatiile de orice natura furnizate de catre cumparator vanzatorului, vor ramane in proprietatea vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului, dar si pentru a trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Utilizator/Client cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. MIRAD GLOBAL SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte reglementari in acest sens.

Prin inscrierea in baza de date a MIRAD GLOBAL SRL, Utilizatorul/Clientul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai MIRAD GLOBAL SRL: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului contractului incheiat intre cumparator si vanzator, precum si de agentii de stat sau guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru, cat si de alte companii cu care MIRAD GLOBAL SRL poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si/sau a serviciilor, etc.

PUBLICITATE

Newsletter-ele MIRAD GLOBAL SRL. sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de MIRAD GLOBAL SRL. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

In momentul in care Utilizatorul/Clientul isi creaza un cont pe site, acceptand prezentul document (Termeni si Conditii), acesta are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea www.echiloti.ro prin modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, mesaje scurte (SMS) sau prin anunturi pe site.

Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre vanzator in orice moment:
• Prin contactarea MIRAD GLOBAL SRL in acest sens.
• Prin modificarea acceptului sau de a primi newslettere si/sau alerte si folosind pagini din zonele restrictionate, in cadrul contului individual creat pe www.echiloti.ro.
• Prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la vanzator.

Renuntarea la primirea Newsletter-elor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.

FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Site-ul www.echiloti.ro functioneaza conform prevederilor legale ale Statului Roman, fiind operat de catre societatea MIRAD GLOBAL SRL societate organizata si functionand conform legilor din Romania, cu sediul social in Bucuresti, Str. Ionita Cegan Nr. 2, Sector 5, cod unic de identificare RO18065606, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/17786/2005.

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre vanzator si Utilizator/Client se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul în care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente din Municipiul Bucuresti.

ALTE PREVEDERI

Partile contractante vor fi considerate contractanti independenti, astfel ca niciuna dintre parti nu are dreptul sau autoritatea de a asuma sau creea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte.

MIRAD GLOBAL SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

MIRAD GLOBAL SRL isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.